Prima pagină > Eveniment, Primarie, Rutier, Social, Utile > S-a aprobat amenajarea parcarii subterane din strada Independentei

S-a aprobat amenajarea parcarii subterane din strada Independentei

Consilierii locali ai municipiului Oradea au adoptat ieri, 29 Februarie 2012, proiectul de construire a parcării subterane din strada Independeței. În urma amenajării actualului spațiu, la subteran vor fi create 400 de locuri de parcare, iar la suprateran va fi un spațiu verde sau un spațiu pentru desfășurarea unor activități în aer liber.

 

 

În strada Independenței se va construi parcarea subterană.

Aceasta au decis ieri, 29 Februarie 2012, consilierii locali orădeni. Astfel că în urma deciziei lor în centrul orașului vor fi investiți 23.556 lei – fără TVA într-o parcare de aproape 4.400 mp și cu o capacitate de 400 de locuri de parcare. Mai mult, o parte din banii alocați se vor îndrepta și către estetizarea suprateranului deoarece se are în vedere amenajarea fie a unei zone verzi, fie a unui loc pentru diverse manifestări în aer liber.

Proiectul „Parking Subteran str. Independenţei Oradea” a rezultat în urma colaborării dintre Primăria Oradea, S.C. RCS&RDS S.A. şi Administraţia Bazinală „Ape Crişuri”. Dacă municipalitatea și societatea de cablu și-au asumat responsabilitatea parcării subterane, Administrația Bazinală are drept sarcină reabilitarea malului stâng al Crişului Repede, pe sectorul cuprins între pasarela pietonală – aflată în vecinătatea Facultăţii de Medicină şi Farmacie şi Podul Central.

Din suma ce urmează a fi investită 70% din bani vor veni din pușculița Primăriei Oradea iar 30% din conturile RCS&RDS. În conformitate cu procentajul investițiilor vor fi date în folosiță și numărul locurilor de parcare, mai exact din totalul de 400 de spații de parcare, 70% vor fi utilizate de municipalitate, iar 30% de angajații companiei de telefonie, internet și tv.

În comunicatul emis de Biroul de Presă al Primăriei se mai menționează că

În perioada următoare va fi finalizat studiul de fezabilitatea, după care până în luna mai se va realiza proiectul tehnic. Apoi, se va trece la derularea procedurilor de licitaţie. Administraţia locală estimează, că spre sfârşitul lunii mai, vor porni procedurile de licitaţie, astfel încât lucrările să înceapă undeva în luna august.

Odată cu începerea lucrărilor se va folosi parcarea de pe str. Tudor Vladimirescu, precum şi parcarea de la Compania de Apă, astfel încât traficul în zona centrală să nu fie afectat de lipsa temporară a locurilor de parcare.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: