Prima pagină > Animale, Copii, Infractiuni, Politie, Primarie, Sanatate, Social, Tineri, Utile > Politia Locala anunta: Obligatiile proprietarilor de caini

Politia Locala anunta: Obligatiile proprietarilor de caini

Poliția Locală Oradea le reamintește proprietarilor sau deținătorilor temporari de câini de obligativitatea respectării Hotărârii Consiliului Local nr. 502/2006. Nerespectarea prevederilor legale poate atrage amenzi de la 200 la 600 de lei.

 

 

Iubitorii de câini, dar mai ales cei care au un cățel sau mai mulți acasă, trebuie să respecte legea ori se vor pricopsi cu amenzi.

Avertizările sunt date de Poliția Locală Oradea care, dorește să le aducă la cunoștință orădenilor asupra faptului că, în baza Hotărârii de Consiliu Local nr. 502/2006 privind regimul de deţinere al câinilor din alte rase decât cele prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 55/2002, proprietarii sau deţinătorii patrupedelor au următoarele obligaţii:

 •  însoţitorii câinilor au obligaţia de a avea asupra lor carnetul de sănătate al câinelui, vizat la zi
 • însoţitorii câinilor au obligatia de a curăţa excrementele produse de câinii lor, în orice loc public (trotuare, drumuri publice, parcuri)
 • accesul câinilor în localurile publice, mijloacele de transport în comun, parcuri, magazine, părţile comune ale imobilelor, pe drumurile publice şi căile de acces este permis numai dacă aceştia poarta botniţă şi sunt ţinuţi în lesă sau ham
 • fac excepţie de la deţinerea botniţei: tineretul canin din orice rasă până la vârsta de 6 luni, câinii din rasele de talie mică (confirmate prin carnetul de sănătate de medicul veterinar curant)
 • este interzis accesul câinilor în locurile de joacă pentru copii
 • îndatorirea proprietarilor sau deţinătorilor temporari de câini este de a asigura vaccinarea antirabică a acestora, în conformitate cu prevederile legale în vigoare

Nerespectarea acestor cerințe le poate aduce proprietarilor sau deținătorilor temporari de câini amenzi cuprinse între 200 și 600 lei.

În cazul în care doriți să sesizați nereguli și abateri de la prevederile legii puteți apela Dispeceratul Poliţei  Locale, la numărul de telefon 0259 969 sau la telefonul verde 0800 800 518 (gratuit) sau prin e-mail politia.locala@oradea.ro

Anunțuri
 1. anonim
  5 Martie, 2012 la 9:27 am

  e putina amenda .ar fi mai bine sa isi ia un copil orfan sa il ingrijeasca decit un ciine

  • Nae
   2 August, 2012 la 11:29 am

   Copilul orfan se adopta,nu se ia. Prefer cainele pentru ca in cel mai rau caz ma musca, nu ma injunghie.
   N.B. : In viata mea de pana acum am avut sase tentative de adoptie, dar nu m-a ajutat Dumnezeu.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: