Prima pagină > Eveniment, Primarie, Sanatate, Social, Umanitar, Utile > Distribuirea ajutoarelor alimentare in Oradea

Distribuirea ajutoarelor alimentare in Oradea

Administraţia Socială Comunitară Oradea anunţă că alimentele distribuite prin programul PEAD 2011 se mai pot ridica până în data de 28.02.2012 de la fosta cantină a Primăriei, situată pe strada Primăriei nr. 3, de către beneficiarii trecuţi pe liste.

 

 

După data de 28.02.2012 cantitatea de alimente rămase în stoc va fi distribuită după cum urmează:

  • persoanelor care fac parte din cele patru categorii mai jos menţionate, atât de pe listele iniţiale cât şi suplimentare la solicitarea acestora
  • persoanelor aflate pe listele iniţiale şi suplimentare, în baza de date sociale a ASCO ca persoane cu o situaţie materială precară.

Beneficiarilor care şi-au ridicat alimentele li se vor distribui suplimentar cantităţi mai mici de alimente faţă de cele alocate iniţial, în limita stocului disponibil.

Persoanele enumerate mai sus, care doresc să beneficieze de supliment de alimente sunt rugate să se prezinte la camera 6 din cadrul ASCO, cu actul de identitate, unde vor primi un cupon de ordine pentru o servire civilizată şi evitarea aglomeraţiei. Cei care întâmpină dificultăţi sau nu se pot deplasa pot beneficia prin reprezentanţi. Reprezentantul trebuie să aibă asupra lui, în original atât actul de identitate al beneficiarului cât şi cel personal.

Se menționează că li se vor distribui alimente şi persoanelor aflate pe listele iniţiale şi suplimentare care nu si le-au ridicat, fără prioritate, în limita stocului existent pentru fiecare aliment în parte.

Beneficiarii sunt:

  1. Familiile şi persoanele singure care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (ajutor social) acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  2. Şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj acordată potrivit prevederilor Legii nr.76/2002  privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare;
  3. Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună;
  4. Persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate.

Informaţii suplimentare se pot obţine dela ASCO– Serviciul Prevenirea Marginalizării Sociale, telefon: 0259.441.677 interior 106 sau  direct 0359.465.434 şi la sediul fostei cantine din str. Primăriei nr.3.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu