Prima pagină > Economic, Eveniment, Primarie, Social, Tineri, Utile > In Martie iti poti schimba toate documentele de identitate expirate fara a plati nicio penalizare

In Martie iti poti schimba toate documentele de identitate expirate fara a plati nicio penalizare

Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP) din Oradea dă startul campaniei „Martie – Luna identității în Oradea”. Acțiunea are drept scop conștientizarea populației dar și punerea în legalitate a unor categorii de cetăţeni, în condițiile în care în municipiul de pe Crișul Repede sunt aproximativ 11.000 de persoane care nu și-au reînnoit documentele de identitate.

 

Bihorenii își pot reface timp de o lună documentele de identitate expirate, pierdute sau deteriorate fără a plăti niciun fel de amendă.

Din 1 – 31 Martie 2012, SPCLEP Oradea dă startul campaniei  Martie – Luna identității în Oradea” prin care se dorește atragerea atenției cetățenilor asupra importanței verificării valabilității actelor de identitate și schimbarea acestora în cazul în care au expirat.

Prin act de identitate se înţelege: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, dar şi vechiul buletin de identitate, toate aflate în termen de valabilitate.

Mai concret, dacă până acum ar fi trebuit să vă schimbați buletinul, cartea de identitate, fie ea provizorie sau nu, și nu ați reușit, prezentându-vă între 1 – 31 Martie a.c. la sediul Evidenței persoanelor – strada Republicii numărul 24, nu veți plăti niciun fel de amendă. De campanie pot beneficia toți orădenii, indiferent dacă actele lor sunt deteriorate, furate, pierdute sau nu mai sunt valabile conform datei inscripționate.

Astfel că, în luna Martie se prelungeşte programul de relaţii cu publicul al Biroului de Evidenţă a Persoanelor după cum urmează:

  • Luni, Marţi, Miercuri şi Vineri: 8:00 – 17 :00
  • Joi: 8:00 – 18 :00
  • Sâmbătă: 8:00 – 13:00

Mai mult odată cu îmbunătățirea serviciilor, Primăria Oradea nu îi va pune pe orădeni să aștepte prea mult eliberarea noilor acte, deoarece acestea vor fi înmânate cetățenilor de la o zi la alta.

Martie – Luna identității în Oradea” este la cea de-a doua ediție, prima desfășurându-se în 2011.

Bilanţul acţiunii de anul trecut a constat în faptul că, un număr de 2.761 de cetăţeni au fost puşi în legalitate, iar 973 nu au plătit amenzi.

Valoarea amenzilor neîncasate de la cetăţenii în cauză s-a ridicat la 38.920 lei, sumă calculată la valoarea nivelului minim al amenzii de 40 de lei – cuantumul amenzii fiind cuprins între 40 şi 80 lei.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: