Prima pagină > Eveniment, Politie, Primarie, Social, Tineri, Utile > Protestul ACTA de la Oradea intre agonie si extaz

Protestul ACTA de la Oradea intre agonie si extaz

11 Februarie 2012 a fost ziua protestelor atât la nivel național cât și la nivel internațional împotriva ACTA. Nici Oradea nu a lipsit de pe lista orașelor în care s-a protestat împotriva tratatului multilateral, dar evenimentul nu s-a bucurat de o participare numeroasă așa cum se așteptau organizatorii.

 

Oradea este pro ACTA.

Cel puțin așa reiese din numărul celor care astăzi, 11 Februarie 2012, au ieșit în fața statuii lui Mihai Viteazu din centrul Oradiei pentru a protesta împotriva noii ordini, ACTA.

Inițiată de Sergiu Fotache și Sergiu Nica, acțiunea anti ACTA Oradea la ora 12:00 adunase puțini oameni, aproximativ 50, în timp ce în jurul orei 14:00 aproximativ 100 de persoane scandau Jos ACTA!

Întrebat cât de mulțumit este de acțiune, Sergiu Fotache a declarat că

În procente pot să zic 30%, pentru că din peste 3.000 de oameni câți s-au anunțat pe Internet au venit aproximativ 150. Din aceștia mai mult de jumătate au venit pregătiți cu pancarte și măști, iar vârsta medie a celor care s-au hotărât să lupte împotriva ACTA a fost de 20 de ani.

Nici Sergiu Nica, co-organizatorul evenimentului, nu s-a declarat mai încântat de atitudinea și reacția orădenilor deoarece

Acțiunea a fost foarte slabă. Ne așteptam în jur la 3.000 de persoane și au venit circa 150. Pe Facebook și-au anunțat venirea peste 3.200 de persoane. La ora de începere – 12:00 – erau destule persoane, iar până la ora 16:30 vom protesta în continuare. Jandarmeria și Poliția au fost alături de noi, cu toate că n-au  fost înregistrate niciun fel de probleme, nici măcar înjurături ci doar Jos ACTA.

Deși numărul protestanților a fost relativ scăzut, unii dintre aceștia au declarat

Ne-a plăcut inițiativa prietenilor de la Bene care au venit la protest cu monitoare și carcase de calculatoare. E un simbol în asta. Cineva a adus și femeie gonflabilă care mai apoi s-a metamorfozat în omulețul de la Digi. Am fost un grup dezorganizat, dar am fost un grup, cu toate că și-au anunțat participarea foarte mulți au venit foarte puțini, în ciuda vremii care a fost destul de calde. Nu ne-a fost deloc frig. Nu ne pare rău că am participat. E o cauză. Am luptat pentru intimitatea noastră digitală. Evenimentul nu a fost un eșec deoarece am fost mai mulți decât cei anti Băsescu. Asta înseamnă ceva. Se știe bine că orădenii nu prea ies pentru nimic. Cei mai mulți se mulțumesc să dea Like și pauză…

Cu toate că astăzi lumea poate a fost reticentă, cei doi orădeni se gândesc ca Sâmbăta viitoare, 18 Februarie 2012, să organizeze un miting dar și un marș pe centru, ambele autorizate de Primărie și Jandarmerie, și care să adune cât mai mulți protestatari.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: