Prima pagină > Eveniment, Social, Tineri, Utile > Sambata Oradea protesteaza impotriva ACTA

Sambata Oradea protesteaza impotriva ACTA

Sâmbătă, 11 Februarie 2012, de la ora 12:00 protest împotriva ACTA la Oradea. Mitingul din orașul de pe Crișul Repede va fi parte a Mișcării globale impotriva tratatului ACTA. Organizatorii spun că este momentul ca fiecare orădean să lupte împotriva actului care dorește să-i îngrădească libertățile.

 

 

Orădeni din toate cartierele, uniți-vă!

Sâmbătă, 11 Februarie 2012, de la orele 12:00 până la 17:30 în fața Statuii lui Mihai Viteazul orădenii sunt convocați la protestul împotriva tratatului multilateral ACTA.

În Oradea el a fost organizat de Sergiu Fotache și Sergiu Nica. Cei doi tineri au și făcut o pagină de Facebook a evenimentului, care cheamă locuitorii urbei la proteste.

Pe Facebook cei doi organizatori au postat următoarele informații importante pentru protestanți:

ATENTIE! In una dintre legile Romaniei este interzis sa porti masca care iti acopera toata fata intr-un miting. Eu va recomand sa va inscriptionati pe tricouri, va faceti pancarde etc.

Sâmbătă, 11 Februarie 2o12, vă așteptăm în la statuia lui Mihai Viteazul, începând cu ora 12:OO pentru a protesta într-un mod pașnic și creativ împotriva A.C.T.A.. Astfel ne exprimăm solidaritatea față de celelalte țări din Uniunea Europeană participante la manifestație. Vă așteptăm la construcția unui viitor comun bazat pe libertatea de exprimare! Protestul va fi autorizat !

De ce atâta opunere contra acestei legi? ACTA este un document care, dacă va fi ratificat va limita libertățile atât de mult încât nimeni nu va mai putea folosi nimic fără a plăti, iar dacă vei fi prins ca și utilizând un bun fără a-l fi plătit în prealabil, amenda sau închisoarea sunt principalele prescripții.

Cele mai mari site-uri de torrente din lume s-au închis datorită acestui tratat adoptat de Statele Unite și de  mai multe țări de pe mapamond. Cei care au înființat site-urile de pe care mulți orădeni și-au descărcat filme sau muzică sunt acum la închisoare.

Mai multe despre ce este ACTA AICI.

Update: de la 17:00 – 20:00 în Oradea va avea loc un al doiea protest împotriva ACTA. Organizatorul celui de-al doilea protest a scris pe pagina de Facebook a protestului:

Sâmbătă, 11 Februarie 2o12, vă așteptăm în strada, începând cu ora 17:OO pentru a protesta într-un mod pașnic și creativ împotriva A.C.T.A.. Astfel ne exprimăm solidaritatea față de celelalte țări din Uniunea Europeană participante la manifestație. 
Vă așteptăm la construcția unui viitor comun bazat pe libertatea de exprimare!
STATUIA LUI MIHAI VITEAZU DIN CENTRU !

Proteste sunt, dar apare o întrebare: cum e mai bine, să avem mai multe proteste iar oamenii să fie împărţiţi sau cele două evenimente să „fuzioneze” într-unul singur, iar numărul protestatarilor să fie net superior?

Anunțuri
 1. Fotache Sergiu
  9 Februarie, 2012 la 9:39 pm

  Buna, Eu am creat primul eveniment, eu am fost dupa autorizatie etc. Persoana care a creat cel de al 2 lea eveniment a aparut din senin dar nu este o problema.
  Mitingurile vor fi amandoua de la aceeasi ora, ora 12 pana la ora 17.

  • S.I.M.
   9 Februarie, 2012 la 9:42 pm

   Multumim Sergiu ca ne-ai anuntat,
   iar la dimineata cei care doresc sa afle si mai multe detalii despre evenimentul organizat de tine, sunt invitati sa asculte Radio Transilvania Oradea (97.2 FM sau online) deoarece maine dupa ora 10.30 vei fi in direct pe undele RTO.

 2. 8 Februarie, 2012 la 3:00 pm

  Ciudat, amandoi au scris acelasi lucru pe pagina de facebook, care a dat copy/paste la care?
  In legatura cu intrebarea ta, de la 17:00 la 17:30, evenimentele fuzioneaza! => cel putin unul din ele nu e autorizat 🙂

  P.S. ai strecurat o mica greseala aici in articol, la primul citat trebuia trecuta ora 12:00(asa vad pe pagina de facebook) – doar ca sa nu fie indusa lumea in eroare, mai rau decat e

  • S.I.M.
   8 Februarie, 2012 la 3:20 pm

   Da, ai avut dreptate. Am modificat ora. Multumesc de notice.

   Chiar: care a dat copy/paste la care? Asta e o problema existentiala. Cui atribuim copyright-ul? De-i prind baietii de la ACTA, va fi vai si amar de ei!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: