Prima pagină > Eveniment, Meteo, Primarie, Rutier, Social, Utile > Oradea e sub asediu. Strazi acoperite de zapada si masini blocate in Cantemir

Oradea e sub asediu. Strazi acoperite de zapada si masini blocate in Cantemir

Oradea este sub asediul iernii. Cel mai bine stratul de zăpadă se poate observa chiar în central orașului, în fața Primăriei Oradea, acolo unde totul este alb. În ciuda numeroaselor avertizări meteo și a frigului care a cuprins celelalte zone ale României de mai bine de o săptămână, utilajele RER Ecologic Service nu fac față situației.

 

 

Dacă va continua să ningă într-un ritm susținut, în Oradea nu se va mai putea circula.

Nu mai este doar o avertizare, este un fapt concret: iarna și-a intrat în drepturi. Ninge de cu bună dimineață, vântul  spulberând fulgii de zăpadă. Datorită temperaturilor scăzute, omătul s-a depus iar acum dă bătaie de cap tuturor orădenilor.

Surprinzător sau nu și în acest an sezonul alb a luat pe nepregătite companiile cărora le-au fost acordate contractele de deszăpezire.

În Oradea RER Ecologic Service și-a asumat curățarea drumurilor, dar mărturiile participanților la trafic dovedesc contrariul. Cetățenii se plâng de faptul că artere principale precum Calea Clujului, Ioșia, strada Dragoș Vodă, străzi din Rogerius sau Cartierul Grigorescu nu au fost curățate, în zona stației de tramvai din Cantemir apărând primele mașini blocate, oamenii fiind nevoiți să „dea la lopată” pentru a-și putea mișca autoturismele.

Contactați telefonic la ora 18:50 reprezentanții RER Ecologic Service au declarat că în Oradea acționează 18 utilaje. Dintre acestea 14 sunt cu lamă dar și distribuie sare pe carosabil, 4 împrăștie clorură de calciu în timp ce alte utilaje – al căror număr nu a fost precizat, împrăștie pe șosele urbei nisip și sare.

Cu toate acestea, Poliția Rutieră Oradea, contactată la ora 18:21, a menționat că până la acea oră în Bihor niciun drum nu era blocat, atrăgând atenția șoferilor să circule cu prudență.

Update ora 20:08 mare atenție dacă doriți să circulați în zona Rogerius, Decebal, 6 Martie spre Real. Drumurile sunt necurățate de zăpadă. Este indicat să nu utilizați mașinile decât dacă este mai mult decât necesar.

Update ora 20:13 Zona Cantemir – Piața Mare total necurățată. Cititorii anunță că niciun utilaj de deszăpezit nu a curățat carosabilul.

Update ora 20:32 Zona Rogerius – Strada Coposu, pe Centură, Piața Ioșia Nord – lângă Aconalex străzile sunt pline de zăpadă. Orădenii se plâng că RER nu a curățat deloc astăzi aceste zone.

Update ora 20:36 De evitat sunt și străzile Tudor Vladimirescu, Meșteșugarilor, Cazaban.

Update ora 21:28 În cartierul Nufărul plugurile RER erau la datorie, în schimb străile C. Noica, Bumbacului și Onisifor Ghibu sunt încă necurățate. Atenție mare la străduțele dintre blocuri.

Update ora 22:47 De evitat: Cartierul Grigorescu, Cartierul Prima, Strada Ciheiului. În schimb utilizabilă este centura de la Selgros – Real.

Update: fotografie zona Cantemir primită de la cititori. Pentru fotografii și informații utilizați: contact@ioanastefanica.ro

Anunțuri
  1. 5 Februarie, 2012 la 8:24 pm

    Impresionant. Bănuiesc că industria grea din Oradea este paralizată. Fabricile de armament riscă să fie izolate. Iar centralele atomice să nu poată să fie bine deservite. Uimitor cît de multă importanță se poate da unui cătun cu blocuri, o biserică, o stație de autobuz spre Ungaria și o fabrică de diplome universitare. Să juri că vine sfîrșitul lumii și în provincie.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: