Prima pagină > Cursuri, Eveniment, Sanatate, Social, Utile > Medicii din structurile de urgenta se specializeaza timp de doua zile la Baile Felix

Medicii din structurile de urgenta se specializeaza timp de doua zile la Baile Felix

Între 31 Ianuarie – 1 Februarie 2012 la Băile Felix are loc cursul de pregătire a medicilor din structurile de urgenţă UPU-SMURD  European Pediatric Life Support –EPLS. Evenimentul medical este organizat de Asociaţia Sartiss în parteneriat cu serviciul UPU-SMURD Bihor şi Consiliul Naţional Român de Resuscitare.

 

Cadre medicale, din mai multe centre naţionale de pregătire în medicina de urgenţă, participă la Băile Felix la un training susținut de medici londonezi.

Cursul European Pediatric Life Support –EPLS se desfășoară cu sprijinul a 9 medici voluntari care activează în sectorul medicinei de urgenţă, pediatriei şi anesteziei în cadrul a trei spitale din capitala Angliei.

Activitatea de inițiere pe care o vor susține specialiștii englezi este o premieră în România, deși la nivel internațional grupul britanic derulează de mai mulţi ani seminarii care promovează instruirea şi dezvoltarea abilităţilor în concordanţă cu ultimele ghiduri şi protocoale în domeniu.

Asistenți la curs sunt 16 medici din structurile de urgenţă UPU-SMURD Oradea, Timişoara, Târgu-Mureș, Iaşi, Cluj-Napoca și Bucureşti. Înainte de participarea efectivă la curs, timp de 30 de zile, doctorii au trebuit să studieze suportul teoretic recomandat, urmând ca în cele 2 zile la Băile Felix să simuleze cazuri, să transpună cunoştiinţele teoretice în practică, utilizând ultimele modele de simulatoare de pacient.

Organizarea cursului a fost posibilă grație parteneriatului dintre Asociaţia Sartiss, serviciul UPU-SMURD Bihor şi Consiliul Naţional Român de Resuscitare.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: