Prima pagină > Business, Economic, Primarie, Sanatate, Sport, Utile > Spitalul Judetean si Spitalul Municipal primesc 4 milioane de lei pentru a-si moderniza blocurile operatorii

Spitalul Judetean si Spitalul Municipal primesc 4 milioane de lei pentru a-si moderniza blocurile operatorii

Conferința de presă susținută astăzi, 27 Ianuarie 2012, de managerul Spitalului Județean, Gheorghe Carp, a adus în atenția publicului două proiecte importante menite să îmbunătățească serviciile medicale orădene. Un prim proiect vizează Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” iar un al doilea Spitalul Judeţean.

 

 

Îmbunătățirea serviciilor medicale orădene este mai mult decât necesară.

Fostul viceprimar, actual manager al Spitalului Județean, Gheorghe Carp, a subliniat în conferința de presă de astăzi, 27 Ianuarie 2012, importanța reabilitării şi dotării cu echipamente medicale de înaltă performanţă a blocurilor operatorii de la fostul Spital de Copii şi de la Spitalul Judeţean.

Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu are nevoie de o reabilitare totală a blocurilor operatorii. Acestea se compun dintr-o sală de operaţii ortopedice şi din trei săli de chirurgie generală… În ceea ce priveşte specializarea medicilor, pot să vă spun că specialişti în chirurgia oncologică sunt foarte mulţi, dar atestaţi, doar doi. În acest sens, atât la Spitalul Municipal, cât şi la Spitalul Judeţean suntem preocupaţi să trimitem medicii la specializare, deoarece este nevoie de mult mai mulţi medici cu competenţă atestată.

a declarat Gheorghe Carp.

Ridicarea standardelor medicale la Spitalul Municipal se va realiza prin intermediul parteneriatului dintre Primăria Oradea și Clinica din Debrecen. Proiectul „Reabilitarea şi dotarea cu echipamente medicale de înaltă performanţă a blocurilor operatorii de la Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor medicale” necesită 2.180.000 lei, iar acum se află în faza elaborării cererii de finanțare.

„Dotarea cu echipamente medicale de înaltă performanţă a blocurilor operatorii de la Spitalul Judeţean în vederea îmbunătăţirii serviciilor medicale”, cel de al doilea proiect care vizează retehnologizarea Spitalului Județean, se va realiza tot în parteneriat cu instituția medicală din Debrecen.

Nevoile financiare la care se ridică cel de-al doilea plan sunt de 2.150.000 lei și vor include realizarea blocului operator – sălile de operaţii, sala de operaţii urgenţe, sala de operaţie chirurgie plastică şi operatorie, sala neurochirurgie şi oftalmologie, sala chirurgie generală I şi II, sala operaţie ORL şi BMF, sala operaţii ortopedie şi modernizarea secţiei de gastroenterologie, dotarea cu set neuronavigator a Universităţii Debrecen, precum și crearea de protocoale comune în domeniul chirurgiei între Spitalul Judeţean Bihor şi Clinica Debrecen.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: