Prima pagină > Economic, Eveniment, Primarie, Social, Utile > Se pregateste schimbarea la fața a Dealului Ciuperca

Se pregateste schimbarea la fața a Dealului Ciuperca

În cadrul conferinței de presă de astăzi, 27 Ianuarie 2012, viceprimarul Florica Cherecheș a prezentat Proiectul de amenajare a Dealului Ciuperca. Costurile de realizare a amenajărilor se ridică la suma de 2.000.000 de euro, o parte din bani provenind din fonduri nerambursabile.

 

 

Dealul Ciuperca se schimbă la față!

Pe ordinea de zi a conferinței de presă ținute astăzi, 27 Ianuarie 2012, de viceprimarul Florica Cherecheș, s-a aflat reamenajarea Dealului Ciuperca.

Proiectul, care se realizează în parteneriat cu Autoguvernarea Minoritară Română din Apateu – Roman Kisebbsegi Onkormanyzat Korosszegapati, a fost denumit  „Dezvoltarea unor habitate naturale din specii de arbori protejaţi şi flora spontană pe Dealul Ciuperca din municipiul Oradea şi în Zona Korosszegapati din judeţul Hajdu Bihar”. 

Ne dorim ca pe lângă realizarea părţii de infrastructură, proiectul să se evidenţieze şi prin dezvoltarea şi promovarea habitatului natural, prin realizarea unor spaţii de agrement şi a unor zone panoramice destinate vizitatorului. Se doreşte şi realizarea unei zone viticole, ca o revenire la vechile tradiţii practicate în această zonă a oraşului, dar şi a unui punct de informare turistic. Totodată, grădina publică va fi prevăzută cu o cascadă în trepte, care va avea la bază un lac cu nuferi.

a declarat Florica Cherecheș.

Costurile de amenajare a spațiului verde sunt estimate a se ridica la 2.000.000 de euro. Cu toate acestea bugetul Primăriei Oradea pentru înfăptuirea planurilor este de 1.724.253 euro, din care 735.000 euro sunt bani nerambursabili, iar restul de 989.253 euro sunt contribuţia municipalităţii.

Pentru aprobare dosarul urmează a fi predat autorității contractante a Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: