Prima pagină > Arta, Cultural, Eveniment, Social, Utile > Muzeul Tarii Crisurilor prezinta expozitia: galeria desenelor paleolitice din pestera Coliboaia

Muzeul Tarii Crisurilor prezinta expozitia: galeria desenelor paleolitice din pestera Coliboaia

Complexul „Muzeul Țării Crișurilor”, Aven d’Orgnac Grand Site de France în parteneriat cu Ambasada Franței în România invită publicul orădean la vernisarea expoziției „Galeria desenelor paleolitice din peștera Coliboaia, Bihor, România – 31640 BP”. Evenimentul va avea loc Joi, 26 Ianuarie 2012, în cadrul Secției de Artă a muzeului orădean.

 

 

Galeria desenelor paleolitice din peștera Coliboaia în dezbatere la Muzeul Țării Crișurilor.

Joi, 26 Ianuarie 2012, de la orele 18:00 iubitorii de cultură sunt invitați la o expoziție care celebrează și totodată valorifică colaborarea științifică dintre Muzeul Țării Crișurilor din Oradea și Aven d’Orgnac Grand Site de France. În dezbatere vor fi desenele paleolitice din peștera Coliboaia, care au fost datate cu o vechime de 31 640 de ani, după efectuarea probei cu carbon 14.

Evenimentul, care aduce în atenția publicului, în premieră, istoria descoperirii și imagini cu desenele paleolitice descoperite în peștere Coliboaia, cele mai vechi din Europa Centrală, va fi prezentat de specialiștii care au avut un rol în găsirea și valorizarea mărturiilor respective.

se menționează într-un comunicat emis de Muzeul Țării Crișurilor.

Reclame
 1. Calin
  25 Ianuarie, 2012 la 8:32 am

  Sper ca pestera e inchisa bine! 99% din pesterile din Romania au fost in ultimele zeci de ani distruse. S-au distrus concretiunile, s-au pradat si ravasit siturile paleontologice si arheologice. Daca lasam si pestera aceasta sa fie distrusa chiar ca suntem un popor ce nu merita sa aiba o tara!

  • S.I.M.
   25 Ianuarie, 2012 la 12:09 pm

   Călin,

   ai pus foarte bine punctul pe i, dar ar fi și mai bine dacă mâine, 26 Ianuarie, te-ai duce la vernisarea expoziției și ai expune această problemă.

   Sunt ferm convinsă că domnul Aurel Chiriac îți va putea răspunde la această întrebare și totodată vei atrage un semnal de alarmă asupra acestui fapt important: închiderea peșterilor, oprirea distrugerilor!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: