Prima pagină > Economic, Primarie, Social, Umanitar, Utile > Acordarea drepturilor sociale este conditionata de plata tuturor datoriilor catre stat

Acordarea drepturilor sociale este conditionata de plata tuturor datoriilor catre stat

Orădenii care au restanțe la plata datoriilor către stat nu pot beneficia de  ajutoarele sociale. Ordonanța de Urgență nr. 124/2011 stipulează clar obligativitatea ca persoanele care beneficiază de acest tip sprijin să îşi achite taxele şi impozitele locale până la termenul limită.

 

 

Locuitorii Oradiei sunt obligați să-și plătească taxele și impozitele dacă vor să fie ajutați de statul român.

În scopul verificării tuturor datornicilor Primăriei Oradea, dar mai ales a celor care au solicitat drepturi sociale, Direcţia Economică din cadrul Primăriei a început acţiunea de verificare a situaţiei debitelor la bugetul local în cazul acestor persoane.

Conform noilor legi în vigoare, un cetățean român care nu-și achită obligațiile către stat, nu poate beneficia de ajutor social. Drept urmare, cei care nu se supun legilor riscă suspendarea drepturilor sociale pe o perioadă de 5 luni.

De ajutoare sociale în Oradea se bucură persoanele care au venitul minim garantat conform Legii nr. 416/2001 în număr de 517, beneficiarii de alocaţie pentru susţinerea gospodăriei – 1889 de familii şi persoane conform Legii nr. 277/2010, dar și mamele care primesc indemnizaţia pentru creşterea copilului – 3128 persoane în conformitate cu Legea nr. 111/2011.

În total vorbim de 5534 de locuitori care sunt rugați de municipalitate ca, pentru evitarea oricăror neplăceri, să achite orice restanță înregistrată către municipalitate până la data de 31 Ianuarie 2012.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: