Prima pagină > Economic, Incendii, ISU Crisana, Social, Utile > Bihorul, campionul incendiilor. Sase au izbucnit intr-o singura zi

Bihorul, campionul incendiilor. Sase au izbucnit intr-o singura zi

Înainte de weekend, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (I.S.U.) „Crișana”  au fost chemate pentru a stinge nu mai puțin de șase incendii. Datoria i-a chemat pe pompieri pe șoseaua Borșului dar și în Oradea, Beiuș, Șilindru și Biharia.

 

 

Neatenția a determinat izbucnirea a șase incendii într-o singură zi în Bihor.

Primul apel de ajutor a fost primit de echipajele de pompieri militari ale Detaşamentului 2 Oradea, care au intervenit în Biharia  pe strada Rozelor. În podul unei locuințe izbucnise un incendiu, cel mai probabil datorită coșului de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Daunele înregistrate sunt de ordinul a circa 25 mp acoperiş, aproximativ 20 ml izolaţie electrică şi zece mp plăci de polistiren.

Al doilea incident i-a chemat la datorie pe pompierii Detașamentului 1 Oradea. Luptătorii cu focul au acţionat între orele 15:50 – 16:40 cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un acaret din cadrul unei gospodării de pe strada Cloşca din Oradea. Focul izbucnise la o afumătoarie iar în momentul sosirii echipajelor de intevenție ardea cu intensitate ameninţând propagarea la construcţia situată în imediata proximitate. Cauza este mai mult decât evidentă, utilizarea focului deschis în spaţii închise, iar ca pierdere a fost înregistrată arderea afumătoriei de lemn şi a acoperişului în care aceasta se afla.

Incindentul cu numărul trei, a necesitat intervenția pompierilor din cadrul Staţiei Valea lui Mihai între orele 21:40 – 23:10. Echipajele au intervenit la înnăbușirea unui foc aprins în podul unei case din Şilindru. Cauza incendiului este un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

La ora 22:00 pompierii militari ai Detaşamentului 2 au reușit localizarea și stingerea unui incediu la un autoturism de pe Bulevardul Decebal. Evenimentul a fost cel mai probabil determinat de un scurtcircuit, provocat de un cablu electric neizolat corespunzător. Cu toate acestea au fost înregistrate ca și pagube arderea instalației electrice și a bordului mașinii, precum și degradarea diferitelor elemente componente. Pagubele se ridică la suma de 8000 de lei.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: