Prima pagină > Eveniment, Primarie, Social, Utile > Asociatiile de proprietari sunt obligate sa organizeze cel putin o sedinta cu locatarii pana la sfarsitul lunii Martie

Asociatiile de proprietari sunt obligate sa organizeze cel putin o sedinta cu locatarii pana la sfarsitul lunii Martie

Toate asociațiile de proprietari din Municipiul Oradea trebuie să își cheme locatarii la ședință cel târziu până la finele lunii Martie. Asociațiile care nu vor organiza cel puțin o ședință în primul trimestru al lui 2012 vor fi sancționate.

 

 

Convocarea unei ședințe cu locatarii asociațiilor de proprietari este obligatorie.

Primăria Oradea le readuce aminte șefilor asociațiilor de proprietari dar și cetățenilor că, este obligatorie organizarea unei ședințe în primul trimestru din 2012, adică până la sfărșitul lunii Martie.

Neconvocarea membrilor se pedepsește cu amendă de la 500 la 3000 lei.

După întrunire responsabilii vor trebui să depună la Serviciul de Relații cu Publicul, din cadrul Primăriei Municipiului Oradea, o copie a procesului verbal a adunării generale. Pe ordinea de zi a documentului va trebui să apară ca discutat:

  • analiza şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli
  • stabilirea fondurilor constituite la nivelul asociaţiei – fond de rulment, reparaţii
  • remuneraţia conducerii asociaţiei
  • prezentarea situaţiei restanţierilor din cadrul asociaţiei şi măsurile luate
  • situaţia plăţilor către furnizorii de servicii – S.C. Electrocentrale, S.C. Compania de Apă Oradea, Electrica S.A., RER Ecologic Service
  • raportul cenzorului
  • modalitatea de repartizare a diferenţelor de apă
  • analiza constituirii de noi asociaţi de proprietari la nivel de scară/bloc.

În comunicatul de presă emis de Biroul de presă a Primăriei se mai stipulează următoarele:

Competenta convocarii adunarii generale o are presedintele/comitetul executiv, sau cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
De asemenea, potrivit prevederilor art. 25 si 26 din Legea nr. 230/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari:”…Hotararile adunarilor generale vor fi luate cu votul majoritătii membrilor asociatiei de proprietari prezenti la adunarea generala convocata sau reconvocata, dupa caz. In statutul propriu al asociatiei de proprietari pot fi prevazute si alte conditii, dar nu mai putin de jumatate plus unu din voturile celor prezenti la adunarea generalaconvocata sau reconvocata…Hotararile adunarilor generale se consemneaza in registrul de procese-verbale al asociatiei de proprietari, se semneaza de către toti membrii comitetului executiv si se comunica,in scris, tuturor proprietarilor.”
Dacă o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.

Mai multe informații în legătură cu această procedură pot fi obținute de la Compartimentul Asociaţiațiilor de Proprietari din Primăria Oradea, camera 36, zilnic între orele 8:00 – 12:00.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: