Prima pagină > Arta, Cultural, Eveniment, Muzica, Relaxare, Social, Teatru, Tineri, Utile > Lacul Lebedelor pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea

Lacul Lebedelor pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea

Teatrul Municipal de Operă și Balet din Kiev vă invită Luni, 23 Ianuarie 2012, la impresionantul spectacol „Lacul Lebedelor”. Evenimentul artistic va avea loc pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea, iar din distribuție vor face parte nu mai puțin de 42 de dansatori.

 

 

Iubitorii de artă sunt invitați la un spectacol de balet de excepție.

Luni, 23 Ianuarie 2012, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea vor evolua balerinii Teatrului Municipal de Operă și Balet din Kiev în cele patru acte ale spectacolului „Lacul lebedelor”.

Va fi un regal în adevăratul sens al cuvântului. Nu mai puțin de 42 de balerini vor fi pe scenă pentru a reprezenta povestea prințesei Odette, transformată într-o lebădă de un vrăjitor malefic.

Muzica poartă binențeles semnătura lui Piotr Ilici Ceaikovski, coreografia Marius Petipa și Valerii Kovtun, directorul artistic fiind Tatyana Borovik. Rolul lui Odette/Odile va fi interpretat de balerina Natalia Matsak, Siegfried – Denys Nedak, Rothbart – Nikita Suchorukov, iar Pas de Trois – Tatyana Tsygankova, Alisa Voronova și Constantin Vinovoi.

Bilete pot fi cumpărate de la Agenția de Bilete a Teatrului Regina Maria, Oficiile Poștei Române sau online, pe www.bilete.ro Prețul unui bilet este de 80 lei la balcon, 100 de lei în lojele laterale și 130 lei un loc în sală sau în lojele centrale.

Ansamblul de balet al Teatrului Municipal de Operă din Kiev a fost înființat în 1980 de coregraful Vahtang Vronskii. Între anii 1989 – 2005 colectivul a fost condus de Valerii Covtun, maestrul baletului ucrainian, iar din 2005 se află în coordonarea maestrului Victor Litvinov.

Din trupa de balet fac parte peste 60 de dansatori, care au realizat de-a lungul timpului numeroase spectacole de balet precum și programe de concert Lacul Lebedelor, în versiunea maestrului V.Kovtun, Spărgătorul de nuci, Frumoasa din pădurea adormită de P. I. Ceaikovski, Giselle de A. Adam, La Baiyadere, Don Quijote de L. Minkus, Cenușereasa, Romeo și Julieta de S. Prokofiev, Bolero de Ravel, Spartacus de A. Haciaturean, Carmen-suite de J. Beze, Carnavalul animalelor de C.Saint-Saens sau Maugli de A. Gradski.

Natalia Matsak – Odette – este prim balerina Operei Naţionale din Ucraina și una dintre mândriile baletului ucrainian. A început dansul la patru ani și s-a dedicat cu atâta pasiune acestei arte încât astăzi biletele pentru spectacolele în care ea evoluează se vând în totalitate.

Denys Nedak – Siegfried – este balerin la al Operei Naţionale „T. Chevtchenko” din Kiev, iar din trupa  Teatrului Municipal de Operă și Balet face parte din anul 2005. Dansatorul ucrainian a fost primul balerin licenţiat la concursurile internaţionale de dans din Kiev şi Moscova.

Lacul Lebedelor a fost compus de către P.I. Ceaikovski între anii 1875-1876 și a fost inspirat din poveștile folclorice rusești. Pentru prima dată spectacolul a fost jucat de către Baletul Balșoi, pe 4 Martie 1877, pe scena Teatrului Balșoi din Moscova, sub coreografia lui Julius Reisinger.

Cu toate acestea majoritatea reprezentațiilor actuale se desfășoară pe coreografia lui Marius Petipa și Lev Ivanov din 1895.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: