Prima pagină > Infractiuni, Politie, Social > Politistii au aplicat sute de sanctiuni in doar doua zile de verificari

Politistii au aplicat sute de sanctiuni in doar doua zile de verificari

Trei zile de sărbătoare au însemnat pentru polițiștii bihoreni amenzi de peste 89.000 de mii de lei. Pe lângă acestea au fost aplicate 497 de sancțiuni, iar 15 permise de conducere au fost suspendate.

 

 

Între 6 – 8 Ianuarie 2012 polițiștii bihoreni au supravegheat șosele județului iar drept dovadă stau permisele suspendate și sutele de sancțiuni contravenționale date.

Organele legii au aplicat 497 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 89.257 lei, au ridicat 15 permise, au constatat 3 infracțiuni și 10 tamponări.

356 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 16 pietoni au fost sancţionaţi pentru traversări neregulamentare, 42 de sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, iar 78 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

a declarat inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt I.P.J. Bihor.

În ziua de 6 Ianuarie 2012, C.S.M. de 35 de ani a fost înregistrată de radar, în localitatea Săcădat, conducând cu viteza de 103 km/h, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

Tot de Bobotează, unui orădean V.N. de 23 de ani i-a fost întocmit dosar penal, deoarece conducea un autoturism a cărui perioadă de valabilitate a autorizaţiei de circulaţie provizorie expirase din cursul lunii noiembrie 2011.

Duminică, 8 Ianuarie 2012, pe D.N.1, V.I. în vârstă de 25 de ani, a fost depistat conducând un autoturism cu viteza de 147 km/h, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

În decursul aceleiași zile dar de data aceasta pe strada Miron Pompiliu din Ștei, cetățeanul austriac B.T. de 45 de ani, a fost identificat  în timp ce conducea un autoturism,  având o concentraţie alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur în aer expirat. Șoferului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, polițiștii întocmindu-i dosar de cercetare penală.

Un alt șofer B.G. de 38 de ani din Pomezeu, s-a urcat la volanul unui autoturism neînmatriculat, având aplicat un număr de înmatriculare provizoriu expirat din cursul anului 2009 şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. El a fost depistat de polițiștii Secţiei nr. 2 de Poliţie Rurală Beiuş pe drumul comunal 219, în localitatea bihoreană Coşdeni, Duminică 8 Ianuarie 2012.

Stimaţi conducători auto, alcoolul şi volanul sunt incompatibile!

Vă reamintim faptul că legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Astfel, este prevăzută o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

se menționează într-un comunicat emis de Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Bihor.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu