Prima pagină > Business, Infractiuni, Politie, Social, Utile > Un tun de 930 000 de lei a fost dat statului roman de cinci bihoreni

Un tun de 930 000 de lei a fost dat statului roman de cinci bihoreni

Un cetățean din Biharia este acuzat de fraudă cu mașini second hand din Germania și porumb boabe. Alți patru bihoreni sunt acuzați în același dosar de complicitate la evaziune fiscală. Prejudiciul provocat statului român este de 930.000 de lei.

 

Cu nu mai puțin de 930.000 lei au pagubit cinci bihoreni statul român în perioada Decembrie 2007 – Decembrie 2008.

M.C. de 39 de ani, din Biharia este acuzat de evaziune fiscală deoarece în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Municipiul Oradea, a efectuat achiziţii intracomunitare de autoturisme second-hand din Germania şi produse agricole (porumb boabe) din Ungaria, în valoare totală de 2.615.369 lei, pe care nu le-a înregistrat în documentele contabile și nici nu le-a declarat organelor fiscale.

Ceilalți patru complici, R.E. de 34 de ani, din Sînmartin, P.N.P. de 35 de ani, A.D. de 71 de ani, N.G. de 51 ani, din Municipiul Oradea sunt acuzați că au sprijinit activitatea infracțională a cetățeanului M.C., ajutându-l să efectueze achizițiile dar și să le valorifice.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de 935.497 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, prejudiciu parţial recuperat de poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni prin dispunerea măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale suspecţilor.

Poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni au înaintat dosarul cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor.

ne informează într-un comunicat Alina Dinu, purtătorul de cuvânt I.P.J. Oradea.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: