Prima pagină > Copii, Eveniment, Infractiuni, Politie, Social, Tineri, Utile > Bilantul rutier dupa trei zile de Sarbatoare

Bilantul rutier dupa trei zile de Sarbatoare

Poliția a stat de veghe! Aceasta este concluzia pe care o putem trage în urma sancțiunilor și permiselor suspendate în perioada 23-26 Decembrie 2011. Chiar și în ziua de Crăciun conducătorii auto s-au urcat la volan deși consumaseră alcool, rezultatul fiind accidentări de persoane și coliziuni cu alte mașini participante la trafic.

 

Între 23-26 Decembrie 2011 polițiștii rutieri au vegheat șosele din județ pentru o bună desfășurare a traficului rutier. În ciuda averstimentelor și recomandărilor făcute, supravegherile polițiștilor s-au lăsat și cu amenzi.

În cele trei zile au fost date 144 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.894 lei, au fost suspendate 7 permise iar alte 3 certificate de înmatriculare au fost reținute. În total au fost înregistrate opt infracțiuni și 13 tamponări.

55 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 15 pietoni au fost sancţionaţi pentru traversări neregulamentare, 36 de sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancţionate trei depăşiri neregulamentare, iar 35 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

s-a menționat într-un comunicat emis de Alina Dinu, purtătorul de cuvânt I.P.J. Bihor.

Vineri, 23 Decembrie 2011, în jurul orei 06:45, pe D.N. 79, în localitatea bihoreană Nojorid, un localnic A.G. de 54 de ani a accidentat grav un pieton. Victima S.G. de 43 de ani, tot din comuna Nojorid, se angajase în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni, cercetările în acest caz continuând.

Un alt accident a avut loc Duminică, 25 Decembrie 2011, în Oradea, pe Calea Clujului. În jurul orei 20:10 K.V. de 34 de ani, fără a deține permis de conducere și sub influența alcoolulului, s-a urcat la volan dar a pierdut controlul direcției automobilului. Confruntare a fost una puternică, cu zidul unui imobil de pe partea dreaptă a direcției de deplasare.

Accidentul s-a soldat cu răni ușoare suferite atât de șofer cât și de ceilalți doi pasageri, C.V. şi M.G. de 22 de ani, din Oradea. Testarea cu aparul etilotest a dezvăluit și o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot Duminică, 25 Decembrie 2011, dar în localitatea bihoreană Sălard pe D.N. 19 E, a avut loc un alt eveniment rutier. Un tânăr, C.I. de 19 ani din Sfârnaş, în timpul unei depășiri nu a păstrat o distanță laterală suficientă, acroșând autoturismul depășit și condus de C.D. de 41 de ani.

Neatenția șoferului de 19 ani a determinat ieșirea ambelor mașini de pe carosabil, iar doi dintre pasagerii automobilului acroșat, F.S. de 32 de ani din Ghiorac şi F.V. de 27 de ani din Sălard, au suferit leziuni ușoare.

Ziua de Crăciun a adus cu sine un accident și în Sudrigiu. În jurul orei 12:30, pe D.N. 76, B.F. de 31 de ani din Slatina, a accidentat un copil în vârstă de 9 ani din Budureasa. Cauza accidentului a fost traversarea neregulamentară a străzii de către minorul de 9 ani. Cercetările în acest caz, continuă.

Nici locuitorii Uileacului de Munte nu s-au lăsat mai prejos, luând atitudine și provocând accidente a doua zi de Crăciun. Un minor de doar 15 ani s-a urcat la volanul mașinii, deși consumase băuturi alcoolice, reușind să provoace un accident prin pierderea direcției de deplasare a automobilului.

Impactul a fost dureros pentru un copac aflat pe marginea șoselei, care a trebuit să îndure nesăbuința tânărului voinic. Cu toate acestea minorul și pasagerul K.D. de 18 de ani, din Uileacu de Munte, au suferit leziuni uşoare, pentru îngrijirea cărora au fost transportaţi la spital.

Pentru a-i fi măsurat motivul îndrăznelii, șoferul fără licență a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ținând cont de numărul ridicat de evenimente rutiere care au avut loc în perioada 23-26 Decembrie 2011, Poliția Rutieră ne atenționează:

Vă reamintim faptul că legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Astfel, este prevăzută o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge!

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: