Prima pagină > Eveniment, Social, Utile > Eclipsa totala de Luna va fi surprinsa la Cetatea Oradea. Intrarea este libera

Eclipsa totala de Luna va fi surprinsa la Cetatea Oradea. Intrarea este libera

Pe 10 Decembrie a.c. are loc ultima eclipsă a anului 2011. Vom avea parte de o eclipsă totală de Lună, fiind cea de-a treia eclipsă din acest an, după întunecarea parțială de Soare din luna Ianuarie și cea totală de Lună din Iunie. În această Sâmbătă, orădenii sunt invitați, de Astroclubul „Meridian Zero” din Oradea, să surprindă eclipsa la Cetatea Oradea începând cu ora 16:00.

 

 

Sâmbăta ce vine, pe 10 Decembrie 2011, va avea loc ultima eclipsă a anului, o eclipsă totală de Lună, eveniment astral ce nu trebuie ratat.

În consecință, Astroclubul „Meridian Zero” din Oradea lansează invitația tuturor celor interesați, de a fi prezenți Sâmbătă, 10 Decembrie 2011, la Cetatea Oradea începând cu orele 16:00 pentru a putea surprinde eclipsa.

Fenomenul astronomic va putea fi observat în România numai după răsăritul Lunii. Astrul răsare la ora 16:30 – Ora Bucureștiului – și va fi în eclipsă totală la ora 16:32, iar întregul eveniment va dura aproximativ 30 de minute.

Acest eveniment nu este unul care nu trebuie ratat întrucât în urmӑtorii patru ani va fi o „secetӑ” de eclipse importante. Vor fi doar eclipse de Lunӑ parţiale sau prin penumbrӑ, mult mai puţin spectaculoase decât aceasta. Cei care vor rata aceastӑ şansӑ vor trebui sӑ aştepte pânӑ în 28 septembrie 2015 pentru a mai observa de pe teritoriul ţӑrii noastre o eclipsӑ totalӑ de Lunӑ.

a declarat Marius Deaconu, purtătorul de cuvânt al Astroclubului „Meridian Zero” din Oradea.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: