Prima pagină > Animale, Arta, Blogging, Copii, Distractie, Film, Utile > Puss in Boots sau Motanul Incaltat ruleaza si in Romania

Puss in Boots sau Motanul Incaltat ruleaza si in Romania

Puss in Boots sau Motanul Încălțat a poposit și în România. După lansarea filmului în Statele Unite, pe 28 Octombrie 2011, la o lună, pe 2 Decembrie 2011, filmul a fost lansat și în România. De această dată, acțiunea are loc cu mult timp înainte de timpurile în care, Puss in Boots, era prieten cu Shrek și Donkey.

 

 

 

Cred că nu trebuie să ai 5 ani pentru a merge la cinema să-l vezi pe Puss in Boots. Și mai cred că nu trebuie să fi văzut Shrek pentru a ști de ce trebuie să vezi Puss in Boots. Uneori, producătorii scot filme pe care este obligatoriu să le vezi, iar Motanul Încălțat este unul dintre ele.

Fără a face propagandă și fără a avea niciun beneficiu de pe urma celor scrise aici, vin astăzi – după o lungă perioadă – să vorbesc despre un film pe care l-am așteptat de mult timp, dar pe care încă n-am apucat să-l vad.

Puss in Boots sau în românește Motanul Încălțat rulează și în cinematografele noastre – inclusiv Hollywood Multiplex Oradea – din 2 Decembrie.

Povestea Motanului Încălțat are loc cu mult înainte de a fi prietenul lui Shrek și Donkey, primele secvențe ale filmului prezentându-ne escapada acestuia din cușca în care fusese ținut captiv. După eliberare el se strecoară ușor înspre oraș, unde află că doi răufăcători, Jack și Jill, dețin boabe de fasole magice, care au o putere străveche de a distruge lumea. El încearcă să fure boabele dar este concurat de un alt motan cu mască, într-un final amândoi eșuând. Pentru că dorea să afle cine este motanul cu mască, Puss își urmărește adversarul înfruntându-l și descoperind că de fapt este… o motăniță.

Și pentru că uneori imaginile fac cât 1000 de cuvinte, iată primul trailer al Motanului Încălțat.

Nu are cum să nu te distreze faptul că Puss se aseamănă lui Zoro, dar în loc de acel Z Puss taie cu sabia un P. Nici cântecul lui Pitbull – I know you want me – nu-i putea fi mai potrivit irezistibilului motan. Atât pisicile cât și domnițele cad pe spate când îl zăresc, iar vocea ispititoare a lui Antonio Banderas nu face decât să condimenteze acțiunea filmului. Și cu toate acestea, Puss nu are nevoie decât de CIZME! 

Am dorit să vă vorbesc câte puțin despre film înainte de a-l vedea tocmai pentru că undeva înăuntrul meu există un entuziasm legat de acestă peliculă.

Este ciudat cum, ne dorim să vorbim despre lucruri pe care încă nu le cunoaștem, dar cred că acum  nu vorbesc în necunoștință totală de cauză. Cei care au văzut Shrek – și cred că puțini sunt cei care încă nu l-au văzut pe Shrek – știu de ce e o plăcere să scrii despre Puss in Boots.

Și acum pentru că am putut trage cu ochiul cam la ce trebuie să ne așteptăm de la acest film, haideți să-l descoasem. Să vedem cine, ce, cum, când, unde, cu ce și de ce!

În primul rând avem de-aface cu un Rebel, Amant, Erou… Puss in Boots! Vocea după cum vă scriam anterior aparține fermecătorului Antonio Banders, care pare să interpreteze o nouă versiune, animată de această dată, a lui Zoro. Și cred că a fost o adevărată plăcere să fie un Motan Încălțat!

Eroul nostru nu a fost întotdeauna un motan drăguț ci mai degrabă un wanted fugitive pe coada căruia erau puși bani grei drept recompensă. Dar el se schimbă odată ce o întâlnește pe suava Pisi Lăbuțe-Pufoase (Kitty Soft Paws) și pe Hopa Mitică (Humpty Dumpty), da, oul acela despre care copiii cântă la orele de engleză de la grădiniță. Deși prieteni, Humpty l-a trădat pe Puss, devenind dușmani, dar acum Puss trece peste divergențele trecutului, iar cei trei își unesc forțele pentru a fura boabele de fasole fermecate de la cei doi răufăcători, Jack și Jill.

Cine este Pisi Lăbuțe-Pufoase? Ea e the softest touch in Spain… o pisicuță cuceritoare, îndrăzneață, periculoasă, foarte ageră, plină de farmec întocmai ca și frumoasa Salma Hayek care i-a împrumutat vocea, și care-l cucerește definitiv pe Puss. Numele de Lăbuțe Pufoase l-a căpătat datorită abilității pisicești de a lua bunurile fără ca cineva să-și dea seama că lipsesc. De multe ori ea îi fură lui Puss pălăria, banii sau cizmele doar pentru… a-l tachina pisicește.

Și pentru că-l pomenirăm pe Humpty Dumpty „El maldito huevo” (oul blestemat) după cum îl numește Motanul nostru, haideți să-l cunoaștem și vizual. Distractivul ou este interpretat vocal în film de către Zach Galifianakis și nu face altceva decât să anime atmosfera și să ne arate cât de grijului trebuie să fie un ou pentru a… putea fura boabe de fasole:

Alături de Antonio Banderas (Motanul Încălțat), Salma Hayek (Pisi Lăbuțe-Pufoase), Zach Galifianakis (Hopa Mitică) în film îi veți regăsi pe Billy Bob Thorton (Jack) sau Amy Sedaris (Jill).

Proiectul Puss in Boots a fost creionat încă din 2004, când a fost lansată pelicula Shrek 2. Producătorii au dorit să lanseze  Motanul Încălțat inițial în 2012, dar s-a revenit asupra datei de lansare după ce s-a renunțat la planul de a scoate pe piață Shrek 5.

Dacă e să vorbim de buget, Puss in Boots a avut nu mai puțin de 130 de milioane de dolari la dispoziție, iar în primul weekend în SUA (30 Octombrie 2011) a avut încasări de 34.077.439, în timp ce pe 25 Noiembrie 2011, tot în Statele Unite, Box Office-ul a fost de 133.361.000 de dolari. În concluzie, Motanul Încălțat e un succes cinematografic. Cel puțin din punctul de vedere a sumei încasate până la sfârșitul lui Noiembrie.

Regizorul filmului a fost Chris Miller, producătorii executivi Andrew Adamson, Michelle Raimo și Guillermo del Toro, iar coloana sonoră a fost realizată de Henry Jackman.

Aproximativ 600 de oameni au încercat să-i contureze motanului originile, să-i creeze povestea și aventurile. O influență asupra echipei decorative a avut-o decorurile arhitecturale spaniole din filmele lui Sergio Leone. Nu la întâmplare vocile principale din film sunt ale unor actori vorbitori de limbă spaniolă.

O atenție deosebită a fost acordată și momentelor de dans, în special dansului de la începutul lungmetrajului, când Puss și contracandidatul său la boabele de fasole, se luptă în pași de dans. Producătorii au apelat pentru realizarea coreografiei la Laura Gorenstein Miller, fondatoarea, coregrafa și directorul artistic al trupei de dans modern Helios Dance Theater din New York. O săptămână doi dansatori au repetat scene de flamenco, dans de societate latin și dans contemporan, pentru ca mișcările lor să poată fi captate de animatorii de mișcare și mai apoi prelucrate pe calculator.

 Nu pot să închei înainte de vă informa că site-ul imdb.com a calificat filmul cu nota 7 din 10, la stabilirea calificativului contribuind nu mai puțin de 6.176 de utilizatori.

Așadar, nu vă mai rămâne decât să mergeți și să vedeți filmul – în cazul în care nu l-ați văzut încă – și să-mi spuneți dacă Puss in Boots e o producție cinematografica care merită văzută.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: