Prima pagină > Politie, Social, Tineri, Utile > Oradean acuzat de tentativa de inselaciune cu anvelope

Oradean acuzat de tentativa de inselaciune cu anvelope

Tentativă de înșelăciune în flagrant. Acesta este verdictul pe care polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor i l-au atribuit unui orădean, de doar 22 de ani. Învinuitul a încercat să cumpere anvelope de la o firmă din Iași, pe care mai apoi a dorit să le vândă unei firme din Oradea la jumătate din prețul de comercializare a anvelopelor.

 

 

Românul este un om inventiv. Această zicală este întărită de activitatea infracțională a unui tânăr de 22 de ani din Oradea, care a încercat să înșele două societăți comerciale.

Luni, 28 Noiembrie 2011, orădeanul G.E. a contactat telefonic și prin e-mail, în calitate de reprezentant al unei firme din Caransebeș, o companie cu sediul în Iași exprimându-și dorința de a achiziționa, de la aceasta, 80 de anvelope. Tânărul a expediat de pe aceeași adresă de e-mail și un ordin de plată, fals, prin care vroia să dovedească plata mărfii în valoare de 22.880,48 lei.

Mai apoi, în decursul aceleiași zile de Luni, cercetatul, dându-și o identitate falsă, a contactat o firmă orădeană căreia i-a oferit spre vânzare anvelope la mai puţin de jumătate din preţul pieţei.

Activitatea tânărului a fost descoperită Miercuri, 29 Noiembrie 2011, când prezentându-se la sediul societății orădene şi oferindu-i spre vânzare mărfurile înscrise în factura fiscală de livrare emisă de firma din Iaşi către firma din Caransebeş, a fost fiind prins în flagrant de poliţiştii de investigare a fraudelor.

Pentru faptele sale, orădeanul a fost arestat pentru 24 de ore și prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunerea de arestare preventivă. Însă, magistrații au luat hotărârea de a-l elibera pe tânăr, aplicându-i doar interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: