Prima pagină > Business, Politie, Social, Utile > 70.000 de kg de azotat de amoniu confiscat de politistii bihoreni

70.000 de kg de azotat de amoniu confiscat de politistii bihoreni

Polițiștii bihoreni au realizat o captură record de azotat de amoniu. 70.000 de kilograme au fost confiscate de către organele de poliție din trei tiruri, aparținând unor firme de transport din Ungaria. Valoarea mărfii confiscate este de 104.000 lei.

 

 

În ajunul Zilei Naționale a României, pe 30 Noiembrie a.c., o echipă de control formată din poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Salonta şi poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor, a oprit pentru verificare, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Salonta, trei tiruri, proprietate a unor firme din țara vecină, conduse de cetățeni maghiari.

Nu mare le-a fost mirarea organelor de poliție, când au descoperit în cele trei autotrenuri 69.300 kilograme de azotat de amoniu. Substanța chimică era transportată de la o societate comercială cu sediul în Arad, administrată de un cetățean maghiar, cu destinația Ungaria.

În urma verificării documentelor de proveniență a mărfii, polițiștii au descoperit că marfa fusese importată din Ungaria în cursul aceleiași seri, dar cu alte utilaje transportatoare, iar odată ajunsă în Arad mutată în tirurile verificate de oamenii legii.

Cercetările au scos la iveală faptul că societatea arădeană nu desfășoară niciun fel de activitate la sediul social declarat și nici nu are un  punct de lucru în municipiul Salonta. Activitatea companiei în cauză fiind specifică firmelor fantomă.

Poliţiştii bihoreni au luat măsura confiscării întregii cantităţi de azotat de amoniu, în valoare totală de 104.000 lei, iar societatea comercială arădeană a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 republicată.

se menționează într-un comunicat emis de I.P.J. Bihor

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: