Prima pagină > Uncategorized > Mesajul SUA cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

Mesajul SUA cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

Secretarului de Stat SUA, Hillary Clinton, a transmis României cu ocazia zilei de 1 Decembrie,  un mesaj din partea Președintelui Obama și a poporului american, felicitând și dorindu-i țării noastre un an plin de pace și prosperitate.

 

Am plăcerea de a transmite, în numele preşedintelui Obama şi al poporului american, cele mai calde urări tuturor românilor cu ocazia celebrării Zilei Naţionale a României, pe 1 decembrie.

Statul român a fost întemeiat în urmă cu nouăzeci şi trei de ani pe aceleaşi principii democratice ale libertăţii şi egalităţii, valori comune ce reprezintă esenţa relaţiei dintre România şi SUA. Astăzi contăm pe România, pe care o considerăm un puternic aliat în eforturile comune de susţinere a stabilităţii şi prosperităţii Afganistanului, a integrării euro-atlantice a vecinilor dumneavoastră din Balcani şi a securităţii globale printr-o amplă cooperare în domeniul aplicării legii. Acestor legături de lungă durată li se adaugă semnarea în acest an a acordului privind parteneriatul strategic dintre România şi SUA şi a acordului privind apărarea antirachetă, ce marchează un nou capitol în relaţia noastră durabilă, şi aşteptăm cu nerăbdare să găsim noi modalităţi de colaborare.

Acum, când sărbătoriţi această zi specială împreună cu familia, prietenii şi cei dragi, păstraţi în minte faptul că Statele Unite ale Americii vă sunt partener şi prieten. Vă felicit şi vă urez un an plin de pace şi prosperitate. 

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: