Prima pagină > Eveniment, Social, Utile > Mesajul fostului presedinte, Emil Constantinescu, in cinstea Zilei Nationale a Romaniei

Mesajul fostului presedinte, Emil Constantinescu, in cinstea Zilei Nationale a Romaniei

Astăzi, de 1 Decembrie 2011, în cinstea României și a celor 93 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia din 1918, fostul președinte, Emil Constantinescu, a trimis un mesaj tuturor românilor. Domnia sa a subliniat nevoia de a ne întoarce spre noi înșine, la rădăcinile noastre, deoarece demnitatea națiunii este suma respectului de sine al fiecărui cetățean.

 

 

Ziua noastră naţională care aniversează o Mare Unire este un bun prilej să ne întrebăm de ce azi, când nu mai suntem ameninţaţi din exterior cu pierderea independenţei şi unităţii ţării, suntem atât de dezbinaţi şi mai ales nemulţumiţi de tot şi de toate.

Nihilismul este la fel de dăunător ca demagogia naţionalistă şi de păgubos ca populismul social economic. Este de aceea momentul să ne reamintim de reperele în jurul cărora s-a constituit şi a supravieţuit naţiunea română- credinţa şi cultura- şi de idealurile năzuite şi rar atinse- respectul legii, cinstea, corectitudinea, solidaritatea comunitară. Şi este timpul să ne întoarcem spre noi înşine, pentru că demnitatea naţiunii nu este altceva decât suma respectului de sine al fiecărui cetăţean. Abia atunci când ne vom cuceri acest respect vom fi mai puternici fiecare în parte şi toţi împreună.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: