Prima pagină > Arta, Cultural, Eveniment, Tineri > Recreativ and Friends: Expozitie de arta in cadrul ZMO 2011

Recreativ and Friends: Expozitie de arta in cadrul ZMO 2011

Între 21 – 26 Noiembrie 2011 la Oradea s-au desfășurat Zilele Medicale Orădene (ZMO), eveniment care, pe lângă activitățile specifice medicinei, s-a bucurat și de o expoziție de pictură pe pânză, portrete în cărbune și artă fotografică. Invitatul vernisajului a fost profesorul universitar  Cornel Teodor Durgheu

 
Zilele Medicale Orădene au avut anul acesta un suflu nou. Organizatorii au dorit să schimbe puțin viziunea și consistența tradiționalelor conferințe, incluzând în desfășurătorul lor și o expoziție de artă.

Invitații mediciniștilor orădeni au fost membrii Taberei Reacreativ, care au expus peste șaisprezece lucrări. Expoziția s-a intitulat sugestiv Recreativ and Friends, iar tema a fost Născut cu ADN de artist. 

Astfel cei ce au trecut pragul Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea – Piața 1 Decembrie Nr. 10 – au putut admira între 21 – 26 Noiembrie a.c. munca tinerilor artiști:

  • Iaconviciuc Alina – Mărturie personală
  • Evelina Noane – Scânteia din ochi
  • Alina Suiugan – Născut cu ADN de artist
  • Flavia Gageanu – Trecerea anilor
  • Darius Mîrza – Surprinzând ADN-ul în lucru; Dark Chocolate; Explozia ADN-ului de artist
  • Mihaela Munteanu – The Morning After; Pieces; Catch Me If You Can
  • Diana Andrași – Prin în monotonia bătrâneții; Începutul pasiunii; Artistul din spatele măștii
  • Raluca Listea – Dreptul la zâmbet; Lecția de desen; Trepte spre oraș

Au mai expus Stanciu Felicia, Bungău Mariana, Sala Dan și Mihăilescu Diana.

Invitatul expoziției a fost profesorul Facultății de Arte Vizuale din Oradea Cornel Teodor Durgheu, care a vorbit atât despre eveniment cât și despre tema acestuia astfel

Trebuie să ne optimizăm noi înșine ca un instrument, iar terapia prin artă este una din posibilitățile de a realiza acest deziderat. Terapeutul să se optimizeze pe sine însuși și apoi ca terapeut să fie în situația de a găsi un mijloc de ajutor optimal pentru pacient. Un terapeut trebuie să fie înstare la nevoie să pună un dignostic și să prelucreze în proces artistic ceea ce percepe la un pacient. Desenul activează așa numiții oameni raționali. Desenul care duce spre adevăr, activează în mod eliberator intelectul. Pictura culoarea activează așa numiții oameni de mijloc – oamenii sentimentali, conduce spre frumos și are un efect purificator asupra emoțiilor. Modelarea, activează puterea de voință, care conduce spre bunătate și dă putere de stăpânire.

Născut cu ADN de artist a fost o reușită, care fără apelul Ligiei Burta, Conferențiar la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea, nu ar fi avut loc. Organizarea i-a fost atribuită lui Darius Mîrza, unul dintre expozanți de altfel, care și-a coordonat colegele astfel încât vizitarea expoziției să fie un plăcut act cultural.

În ceea ce privește activitatea Taberei Recreativ, putem spune că Recreativ este un proiect mai larg care se desfășoară în mai multe etapte. Primul pas a fost făcut prin lansarea taberelor de artă, teatru și design-recreativ, care adună artişti din țară și străinătate. Sunt organizate anual ateliere de sculptură, pictură, grafică, design ambiental, foto, teatru și grafică publicitară. Anul 2011, a adus cea de a III-a ediție a Taberei Recreativ, ediție a cărei temă a fost Născut cu ADN de artist.

Sponsorizarea printurilor fotografice a fost asigurată de Centrul de Cercetare în Medicină de Înaltă Performanță.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: