Prima pagină > Cultural, Eveniment, Muzica, Social, Utile > Spectacol folcloric de exceptie in cinstea premiilor PIJA 2011

Spectacol folcloric de exceptie in cinstea premiilor PIJA 2011

În cadrul proiectului de decernare a premiilor PIJA 2011 Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor a organizat un spectacol folcloric de excepție. Evenimentul a fost acompaniat și de o expoziție de portrete a tinerei artiste Ana Maria Patricia Perțe, elevă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea.

 

Vineri, 25 Noiembrie 2011, de la orele 19:00 la Casa de Cultură a Municipiului Oradea a avut loc proiectul de decernare a premiilor PIJA 2011. Cu această ocazie, la cererea profesoarei Luciana Matiuța, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor a organizat un regal folcloric deosebit.

Pe scena evenimentului au urcat Ansamblul „Florile Bihorului” coordonat de Florica Negrău dar și instrumentiștii prof. Ioan Fluieraș la acordeon, prof. Marius Marcu la taragot și prof. Petru Șinca la vioară.

Nu s-a dat înlături nici cvartetul de instrumentiști Mircea Rediș la tobă, Buza Laurențiu la saxofon, Costel Peleș la acordeon și Popa Marius la vioară, care a acompaniat atât Ansamblul „Florile Bihorului” cât și pe soliștii clasei de canto ai Palatului Copiilor, Daniela Lele și George Firez.

Pe lângă manifestările de joc și voie bună, ceremonia s-a bucurat și de o expoziție de portrete realizate de Ana Maria Patricia Perțe, elevă la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea. Tânăra artistă a expus peste 20 de lucrări care au fost foarte apreciate de invitații și publicul PIJA 2011.

Evenimentul a fost un real succes, Felician Mureșan, consultant artistic al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, concluzionând:

„Mi-ar plăcea ca pe viitor coordonatorii grupurilor de turiști, să solicite și ei Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, pentru organizarea unor evenimente asemănătoare, care să pună în valoare cântecul, dansul și tradițiile populare specifice zonei Bihorului”.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: