Prima pagină > Cultural, Distractie, Eveniment, Teatru, Utile > Pe 1 Decembrie Teatrul Regina Maria va invita la premiera teatrala „O scrisoare pierduta”

Pe 1 Decembrie Teatrul Regina Maria va invita la premiera teatrala „O scrisoare pierduta”

Teatrul Regina Maria din Oradea prezintă pe 1 Decembrie 2011 premiera teatrală „O scrisoare pierdută” de Ion Luca Caragiale în regia artistică a lui Cristian Ioan. Un cadou cultural oferit tuturor românilor cu ocazia zilei naționale a României. Pe scenă îi veți regăsi pe Daniel Vulcu, Petre Panait, Sebastian Lupu dar și pe Radu Botar – de la Teatrul de Nord Satu Mare respectiv Sebastian Marina – actor la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe.

 

Pe 1 Decembrie 2011 se împlinesc 93 de ani de la marea Unire de la Alba Iulia, iar Teatrul Regina Maria din Oradea dorește să marcheze această zi cu prima reprezentație în fața publicului a piesei dramatice O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale începând cu orele 18:00 în Sala Mare.

Piesa nu este aleasă la întâmplare deoarece, anul 2012 a fost declarat anul Caragiale, sărbătorindu-se 160 de ani de la nașterea și un secol de la trecerea la cele veșnice a autorului.

Mai mult, tot în apropierea zilei de 1 Decembrie, mai exact pe 26 Noiembrie 1955 a avut loc prima premieră a piesei O scrisoare pierdută în regia lui Corneliu Zdrehuș la Oradea. Și tot în jurul datei de 1 Decembrie, teatrul orădean celebrează 56 de ani de la înființarea secției române, sub îndrumarea directorului Ioan Molnar.

Arhicunoscuta operă dramatică a lui Caragiale este montată pe scena teatrului orădean de Cristian Ioan, fost director al teatrului între anii 1993 – 1994, același Cristian  Ioan care a regizat cu succes „Comedie pe-ntuneric” de Peter Schaffer şi „Dublă rezervare” de Ray Cooney.

Distribuția este una deosebită, deoarece pe scenă vor urca doi actori colaboratori de prestigiu, și anume Radu Botar de la Teatrul de Nord Satu Mare în rolul lui Nae Cațavencu și Sebastian Marina de la Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, în rolul lui Ștefan Tipătescu.

În schimb, actorii orădeni care vor juca în O scrisoare pierdută sunt Daniel Vulcu – Agamemnon Dandanache, Petre Panait – Zaharia Trahanache, Alexandru Ursu – Tache Farfuridi, Pavel Sîrghi – Iordache Brînzovenescu, Tiberiu Covaci – Ionescu, Sebastian Lupu – Ghiță Pristanda, Petre Ghimbășan – Un cetățean turmentat, Corina Cernea – Zoe Trahanache, George Voinese – Popa Pripici și Ion Ruscuț – Petcuș.

În categoria alergătorilor, cetățenilor și a publicului îi veți regăsi pe îndrăgiții actori Tomuţa Luminiţa Baba, Voichiţa Mihoc, Viorica Bradea, Aurel Hexan, Adrian Miclăuş, Călin Covaciu, Daniel Sandro, Sorin Mudura, Roxana Mălan, Mădălina Naghiu, Diana Burcă, Virginia Oanţo și Teodora Avram.

Dacă regia poată semnătura lui Cristian Ioan , scenografia este semnată de Alexandru Radu, Amalia Judea costumele iar coregrafia de Ecaterina Hannel. În ceea ce privește regia tehnică, ea va fi asigurată de Florica Cighir, luminile de Sorin Precup și Adrian Gherdan, sunetul de Sorin Domide și Sergiu Domide, sufleur va fi Ramona Mihoc, recuziter Argentina Fodor iar la cabiniere Florica Căvescu, Liana Domide și Anna Cellino.

Biletele pot fi cumpărate de la Agenția de Bilete a Teatrului Regina Maria sau direct de pe http://www.biletmaster.ro Mai multe informații AICI.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: