Prima pagină > Copii, Eveniment, Social, Umanitar, Utile > Voluntarii Habitat pentru Umanitate Beius, campionii actiunilor de voluntariat

Voluntarii Habitat pentru Umanitate Beius, campionii actiunilor de voluntariat

Habitat pentru Umanitate Beiuș s-a transformat pentru cincisprezece zile în Habitat pentru Umanitate Bălțești, Prahova. Cinci dintre membrii Habitat pentru Umabitate Beiuș au dat o mână de ajutor familiilor nevoiașe din Bălțești Prahova, ridicând o casă și reparând acoperișurile caselor avariate.

 

Iată că oamenii nu uită că sunt oameni și întind o mână de ajutor semenilor lor, chiar dacă viața de zi cu zi are tot mai multe greutăți.

Cinci dintre membrii Habitat pentru Umanitate Beiuș au fost timp de cincisprezece zile în localitatea Bălțești, din județul Prahova pentru a ajuta la ridicarea casei familiei Cornea, dar și pentru a sprijini familiile sărace de rromi să-și consolideze casele și să-și repare acoperișurile.

Startul ajutorării familiilor sărace din Bălțești, Prahova, s-a dat la începutul lunii Octombrie a acestui an când, toată echipa din Beiuș a fost implicată în derularea proiectului Big Build 11, după ce doi an consecutiv proiectul Big Build s-a derulat la Beiuș. În cadrul Big Build 2010 s-au construit 12 locuinţe de tip triplex, sub acelaşi acoperiş locuind o familie tânără cu un copil, un adult orfan şi o persoană în vârstă rămasă fără locuinţă sau abandonată de rude. În schimb Big Build 2009 s-a adresat mai mult orfanilor, familiilor formate de aceştia şi altor grupuri vulnerabile.

Big Build este un program de voluntariat prin care în doar 5 zile se construiesc 10 case pe structură ușoară cu ajutorul voluntarilor, majoritatea irlandezi. În parteneriat cu Habitat for Humanity Northern Ireland, Habitat pentru Umanitate Beiuș a decis ca acțiunile lor de binefacere să ajungă și în alte părți ale țării, în zone în care trăiesc familii sărace fără un acoperiș deasupra capului.

Activitatea Habitat pentru Umanitate Beiuș este una filantropică dar în același timp se dorește a fi și un exemplu pentru comunitatea locală, pentru societate în general, în lupta contra viețuirii sărăcăcioase.

Experienţa pe care am acumulat-o ca echipă în cei 15 ani de la înfiinţarea primei filiale Habitat din România este cartea noastră de vizită. Cele 200 de locuinţe noi construite doar în Bihor precum şi cele peste 100 de reparaţii şi renovări demonstrează capacitatea noastră de organizare. Acesta este motivul principal pentru care suntem solicitaţi peste tot în ţară, iar noi mergem cu bucurie şi încercăm întotdeauna să transmitem spiritul nostru comunităţii pe care o ajutăm.

a declart Ionuţ Cioloş, director programe construcţii la Habitat Beiuş.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: