Prima pagină > Cultural, Distractie, Eveniment, Muzica, Social, Utile > Premiera la Oradea: Pianistul David Marteau va sustine un Master Class de improvizatie la pian

Premiera la Oradea: Pianistul David Marteau va sustine un Master Class de improvizatie la pian

În data de 19 Noiembrie 2011, de la orele 10:00, Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor invită orădenii la un Master Class de improvizație clasică la pian. Evenimentul se bucură de participarea profesorului de pian David Marteau, de la Conservatorul Superior de Muzică din Geneva HEM.

 

Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor alături de Filarmonica din Oradea, Facultatea de Arte din Oradea cu sprijinul Ambasadei Elveției în România, organizează în data de 19 Noiembrie a.c. de la orele 10:00 în premieră în țara noastră un Master Class de improvizație muzică clasică la pian. Cursul va fi ținut de David Marteau, profesor de pian la Conservatorul Superior de Muzică din Geneva HEM.


Evenimentul va fi deosebit și diferit de cele întâlnite până acum de orădeni, cu atât mai mult cu cât pianistul David Marteu dorește să prezinte o altă viziune a muzicii clasice, intenționând să combine stilul clasic, romantic cu cel actual pentru a realiza o inedită improvizație la pian.

Cursul va avea o durată de trei ore și se adresează tuturor tinerilor, studenților, profesorilor, iubitorilor de pian care doresc să cunoască noi taine ale pianului. Costul Master Class-ului este de 40 de Lei – pentru participanții activi – în timp ce publicul va avea acces liber.

Data limită de înscriere este 10 Noiembrie 2011.

David Marteau este profesor de pian la Conservatorul Superior de Muzică din Geneva HEM, cu o bogată activitate muzicală. A fost distins cu numeroase premii, dintre care amintim premiul întâi pentru virtuozitate la clasa lui Dominique Weber. A colaborat cu Baletul Marelui Teatru din Geneva, Ansamblul Vocal Lausanne – dirijor Michael Corboz – iar de 15 ediții susține Festivalul de Improvizație Muzicală de la Lausanne.

Evenimentul se organizează în cadrul jubileului româno-elvețian, 100 de ani de relații diplomatice susținut de Ambasada Elveției în România. Informații suplimentare despre Master Class pot fi obține de la sediul Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Piaţa 1 Decembrie nr.12, prin telefon la numerele 0259/413.922 sau 0731.001.374 persoană de contact Mureşan Felician, dar și prin e-mail la adresa centrul.cultural.bihor@gmail.com

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu