Prima pagină > Cultural, Eveniment, Teatru, Utile > Coppelia – Magia baletului italian

Coppelia – Magia baletului italian

Teatrul Regina Maria invită publicul orădean la Cappelia – Magia Baletului Italian. Un spectacol care nu are nevoie de recomandare ci doar de prezenţa iubitorilor de balet.

 

Marţi, 1 Noiembrie 2011, de la orele 19:00 în Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea, va avea loc spectacolul de balet Coppelia. Un spectacol magic în care balerinii Companiei de dans şi balet „New Dance” din oraşul italian Udine, vor încerca să cucerească publicul orădean.

Biletele s-au pus în vânzare la agenția Teatrului Regina Maria din Oradea. Prețul unui bilet variază de la 50 la 70 de lei în funcție de categoria locului.

Coppelia  este un spectacol sentimental comic dar care are la bază două povești macabre scrise de E.T.A. Hoffman Der Sandmann – Moș Ene și Die Pupe – Păpușa. Pe scenă ni se înfățișează misteriosul doctor Coppelius care a realizat o păpușă dansatoare în mărime naturală, de care în actele următoarele, Franz – un băiat de la țară – se va îndrăgosti. Prima reprezentație a avut loc pe 25 Mai 1870 la Opera din Paris, având-o în rolul principal pe Giuseppina Bozzacchi, o tânără balerină de doar 16 ani. Succesul fulminat pe care spectacolul l-a avut a fost înnăbușit de războiul Franco-Prusac, când Parisul a fost asediat. În timpul asedierii prim balerina de origine italiană s-a stins din viață chiar în ziua când împlinea 17 ani, dar după încheierea conflictelor, Coppelia a fost cel mai jucat spectacol de balet la Palatul Garnier.

 

Update: concertul a fost anulat din cauza nevânzării biletelor. Cu toate acestea, organizatorii doresc readucerea Baletului Italian în primăvara anului viitor la Oradea.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: