Prima pagină > Eveniment, Sanatate, Social, Utile > Astazi este Ziua Mondiala a Osteoporozei

Astazi este Ziua Mondiala a Osteoporozei

Astăzi este Ziua Mondială a Osteoporozei. Organizaţiile medicale militează pentru sănătatea oaselor, începând şi o campanie de de prevenire a osteoporozei dorindu-se totodată şi conştientizarea gravităţii bolii.

 

„Love your bones” sau „Iubeşte-ţi oasele” este sloganul campaniei de prevenire „Îmbrăţişarea infracturabilă” lansată de Organizaţia Internaţională a Osteoporozei (International Osteoporosis Foundation). Acţiunea se desfăşoară atât  la nivel mondial, naţional dar şi  judeţean  prin intermediul Asociaţiei de Prevenire a Osteoporozei din România, filiala Bihor.

Pentru menţinerea sănătăţii osoase ne este recomandat să avem un stil de viaţă sănătos, să ne facem controale medicale – mai ales după înaintarea în vârstă – şi de ce nu, să fim solidari, ajutându-i pe cei bolnavi să conştientizeze cât de important este să previi, să diagnostichezi şi să tratezi afecţiunea.

 

Pornind de la titlul campaniei de prevenire „Îmbrăţişarea infracturabilă” specialiştii ne recomandă trei îmbrăţişări sănătoase:

  • îmbrăţişează zilnic exerciţiul zilnic
  • îmbrăţisează o dietă bogată în calciu
  • îmbrăţişează vitamina D

 

Osteoporoza este boala care se caracterizează prin reducerea densităţii minerale osoase. Până la vârsta de 35 de ani au loc atât depuneri de os cât şi pierderi de os, dar după 35 de ani pierderea de os este mai mare decât procesul depunerii, drept urmare oasele devin mai fragile şi mai predispuse fracturilor.

Boala este supranumită şi hoţul tăcut deoarece poate slăbi oasele ani de zile fără a putea fi detectată, neprezentând niciun fel de simptom. Mai multe informaţii AICI.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: