Prima pagină > Sanatate, Social, Utile > Programul National de Sanatate a Femeii si Copilului continua prin combaterea anemiei feriprivre si a rahitismului carential la gravide si sugari

Programul National de Sanatate a Femeii si Copilului continua prin combaterea anemiei feriprivre si a rahitismului carential la gravide si sugari

Sănătate înainte de toate! Ministerul Sănătății continuă și în decursul anului 2011 Programul Național de Sănătate a Femeii și Copilului. Principalele obiective sunt prevenirea anemiei feriprive – la gravide și sugari –  și a rahitismului carențial la sugari.

 

În județul nostru programul se derulează prin intermediul Direcției de Sănătate Publică Bihor, asigurând mijloacele bănești în vederea achiziționării și distribuirii medicamentelor necesare combaterii carențelor de fier și vitamina D3.

În acest sens, Ministerul a trasat trei intervenții după cum urmează:

  • intervenția „Profilaxia anemiei feriprive la gravidă” – constituită dintr-un preparat de fier destinat gravidelor – comprimate Maltofer Fol – prioritare celor din categoria de risc.
  • intervenția „Profilaxia anemiei feriprive la sugar” – compusă din suplimente de fier pentru sugari – soluție Ferrum Hausmann – prioritate având copiii cu risc ridicat precum, copii cu o greutate mică la naștere, cei care sunt hrăniți cu derivate din lapte de vacă sau cei cu deficiențe nutriționale.
  • intervenția „Profilaxia rahitismului carențial al copilului” reprezentată de administrarea vitaminei D3, soluție, copiiilor până în 18 luni.

 

Familiile care se încadrează cerințelor și categoriilor de risc, pot obține medicamentele de la medicii de familie, care la rândul lor pot intra în posesia medicamentelor prin adresarea unei cereri scrise Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bihor. Toate cele trei tipuri de produse farmaceutice se distribuie gratuit fără niciun fel de plată suplimentară.

D.S.P. Bihor recomandă gravidelor şi aparţinătorilor sugarilor şi copiilor până la 18 luni să se adreseze medicilor de familie pentru a putea beneficia gratuit de produse medicamentoase care previn eficace anemia feriprivă şi rahitismul.

se menționează într-un comunicat emis de DSP Bihor.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: