Prima pagină > Social, Utile > Cauciucurile de iarna, obligatorii de la 1 Noiembrie 2011

Cauciucurile de iarna, obligatorii de la 1 Noiembrie 2011

Sezonul rece și-a intrat în drepturi odată cu luna lui Octombrie. Nu avem încă zăpadă dar de la 1 Noiembrie a.c. echiparea autoturismelor cu anvelope de iarnă este obligatorie, iar amenzile pentru nerespectarea acestei legi sunt pe măsură. 

 

România intră în rândul celorlalte țări europene, cel puțin în ceea ce privește obligativitatea cauciurilor de iarnă. Deși a fost o lege îndelung discutată, cu atât mai mult cu cât s-a dorit aprobarea ei încă de anul trecut, iată că întră învigoare abia din prima zi a lui Noiembrie 2011.

În acest sens, datorită numărului ridicat de solicitări primite din partea cetățenilor care doreau informații suplimentare referitoare la această nouă obligativitate rutieră, Poliția Română aduce la cunoștință următoarele:

 

Cadrul legal (Ordonanţa Guvernului nr. 5/2011) prevede sancţionarea conducerii autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zãpadã, gheaţã sau polei, dacă acesta nu este dotat cu anvelope de iarnă, numai când aceste fenomene meteo sunt prezente, fără a se limita la o anumită perioadă a anului.

Anvelopele de iarnă, trebuie să fie inscripţionate cu unul din simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”(„mud and snow” – noroi şi zăpadă) fără a include în această categorie anvelopele marcate numai ,,all seasons”.

Autovehiculele de transport marfã cu o masã totalã maximã autorizatã mai mare de 3,5 tone şi cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducãtorului auto, trebuie să fie dotate cu anvelope de iarnã pe roţile axelor de tracţiune sau să aibă montate lanţuri ori alte echipamente antiderapante omologate.

Amenda pentru nerespectarea acestor prevederi presupune sancţionarea cu 9 până la 20 de puncte-amendă, respectiv între 603 şi 1.340 lei. De asemenea, sancţiunea contravenţională este însoţită şi de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

se menționează într-un comunicat emis de Poliția Rutieră.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: