Prima pagină > Cultural, Eveniment > Imagini din Bucurestiul de altadata expuse la Oradea

Imagini din Bucurestiul de altadata expuse la Oradea

Întâlnire cu Bucureștiul de altădată. Aceasta este invitația pe care Muzeul Țării Crișurilor o lansează orădenilor în prima săptămână a lunii Octombrie.

 

29 de fotografii ilustrând capitala României formează expoziția „Imagini din Bucureștiul de altădată”  la a cărei vernisare, Muzeul Țării Crișurilor din Oradea ne invită mâine 3 Octombrie 2011, începând cu orele 17:30. Fotografiile au fost realizate în anul 1856 și fac parte din colecția privată a unui orădean pasionat de fotografie.

 

Așadar, fie mânați de nostalgia revederii Bucureștiului, fie de curiozitatea vremurilor trecute, vizitând expoziția veți putea (re)descoperi Podul Mogoșoaia – Calea Victoriei de azi, Turnul Colței, Cișmigiul, Teatrul Național, Dealul Spirii, Hanul lui Manuc, Strada Lipscani sau Piața Sf. Anton în haine de mult apuse. Vernisajul este o curiozitate și din prisma faptului că include unele din primele fotografii realizate capitalei noastre.

 

Autorul fotografiilor este fotograful austriac Ludwig Angerer. Dacă la începuturile carierei sale, Angerer, fusese farmacist și chimist, mai apoi dedicat pasiunii de a fotografia și-a deschis un atelier foto propriu, devenind foarte cunoscut la Viena, încât în 1861 a fost numit fotograf oficial al Curții Imperiale Austriece.

 

În deschiderea expoziției va lua cuvântul Aurel Chiriac, directorului Complexului „Muzeul Țării Crișurilor” din Oradea, iar despre colecție va vorbi Lucia Cornea, specialist în domeniu. Intrarea este liberă și deschisă publicului interesat.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: