Prima pagină > Social > 26 – 30 Septembrie 2011: Săptămâna prevenirii criminalității

26 – 30 Septembrie 2011: Săptămâna prevenirii criminalității

Săptămâna 26 – 30 Septembrie 2011 înseamnă pentru Poliția Română Săptămâna prevenirii criminalității. Activitatea este deja la a șasea ediție și are drept scop prevenirea criminalității și adoptarea unui comportament antivictimal și antiinfracțional.

 

Organizarea anuală a unui astfel de eveniment a pornit de la dorința Poliției Române de a avea o relație cât mai apropiată cu mediul civil. Cunoașterea nevoilor și problemelor cu care se confruntă populația sunt priorități ale agenților de poliție, motiv pentru care, prin intermediul acestei campanii, vor fi desfășurate activități specifice diferitelor domenii preventive, fiecare zi având o temă specifică.

Dintre obiectivele campaniei amintim:

  • Creşterea gradului de informare a populaţiei;
  • Creşterea gradului de responsabilizare şi implicare a poliţiştilor, comunităţii şi societăţii civile în asigurarea unui spaţiu de siguranţă în societate;
  • Reducerea riscului victimal;
  • Parteneriatul Poliţie – Cetăţean.

 

Activitățile vor fi supravegheate și desfășurate și cu ajutorul polițiștilor de proximitate din județ, dar și cu sprijinul celor de ordine publică. Poliștii rutieri vor fi parte a campaniei cu scopul a marca „Ziua siguranței rutiere” și de a atrage atenția asupra importanței păstrării unei conduite adecvate în trafic, indiferent dacă suntem pietoni sau șoferi.

 

Poliția Română are ca sprijin, în realizarea și desfășurarea campaniei, mai mulți parteneri precum Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea, Centrul Judeţean de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bihor, Uniunea Femeilor Bihor, FOCUS – filiala Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi instituţii de învăţământ din judeţul Bihor.

 

Activitățile care urmează a fi realizate în cadrul Săptămânii prevenirii criminalității sunt:

Luni, 26 septembrie a.c. – Lansarea evenimentului şi activităţi dedicate prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului;

Marţi, 27 septembrie – Activităţi preventive dedicate prevenirii delincvenţei juvenile în şcoli;

Miercuri, 28 septembrie – Activităţi preventive dedicate prevenirii delincvenţei juvenile, cu recomandarea derulării de activităţi în afara instituţiilor şcolare, ex. în parcuri, cluburi sportive, spectacole.;

Joi, 29 septembrie – Ziua Poliţistului de Proximitate;

Vineri, 30 septembrie – Activităţi preventive în vederea creşterii gradului de  siguranţă rutieră

 

Lupta împotriva criminalităţii poate înregistra rezultate optime doar printr-un efort continuu de dezvoltare a unui parteneriat eficient între poliţie şi comunitate, cu accent pe formarea şi consolidarea relaţiilor de parteneriat.

 

se menționează într-un comunicat al IPJ Bihor.

Anunțuri
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: