Acasă > Social > Focar familial de toxiinfecţie alimentară

Focar familial de toxiinfecţie alimentară

La spitalul municipal „dr. Gavril Curteanu” din Oradea au fost internate în cursul zilei de ieri, un număr de șapte persoane cu vârste cuprinse între 10 și 44 de ani, din localitatea Bogei, prezentând o formă severă de toxiinfecție alimentară. 

Ancheta epidemiologică a depistat faptul că, toate cele șapte persoane – membre ale aceleiași familii – consumaseră salată de cartofi cu ceapă, ouă fierte şi maioneză din ouă crude. Toate bucatele au fost preparate în casă în jurul orei 12:00 și consumate în intervalul orar 15:00 – 21:00.

Din bolul alimentar, alimentul suspect de cauzarea toxiinfecției este oul, deși bolnavii au declarat că păstraseră oule – producție proprie – la rece. Persoanelor internate le-au fost recoltate probe biologice în vederea efectuării analizei copro-bacteriologice.

 

D.S.P. Bihor a informat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentului Bihor privitor la acest focar familial. Ancheta epidemiologică continuă până la identificarea agentului patogen (microbul) cauzal.

se precizează într-un comunicat al Direcției de sănătate publică Bihor.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: